Informatie

Contact

 

 

Bestellen en betalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verzending en levering

Retourbeleid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemene voorwaarden

 

 

Hi there! Heb je een vraag, wil je een wijziging doorgeven van je bestelling of wil je graag stijl- of maatadvies? We're here for you! Stuur ons een mailtje: naomi@fashionomi.com

Onze klantenservice is gesloten op alle officiële feestdagen. Alle e-mails worden behandeld na de feestdagen.

Je bent verantwoordelijk voor het juiste verzendadres! Wij raden je aan om bij het invullen van je adresgegevens altijd dubbel te checken of je alles goed hebt ingevuld.

 

Als je een incorrect verzendadres hebt ingevuld en dit niet tijdig aan ons hebt laten weten (binnen een uur), dan zijn wij NIET VERPLICHT om je bestelling opnieuw op te sturen naar het juiste adres op onze kosten.

 

Indien je bestelling is verzonden naar een niet-bestaand adres, wordt het in de meeste gevallen retour gestuurd naar ons door PostNL. Dit kan 1-2 weken duren. We zullen het opnieuw naar je versturen, als de nieuwe verzendkosten zijn voldaan. Je kunt ons dan een e-mail sturen (naomi@fashionomi.com). Let op! Dit geldt ook voor bestellingen boven de 50 euro waarbij geen verzendkosten in rekening zijn gebracht.

 

Als je je bestelling niet meer wilt ontvangen bij een onjuist/onvolledig adres, dan wordt er eenmaal de gemaakte verzendkosten ingehouden op het retourbedrag.

 

Wij verwerken bestellingen op werkdagen (weekend en feestdagen in Nederland zijn uitgesloten). Zodra een bestelling succesvol is geplaatst, ontvang je van ons een automatisch e-mailbericht met de order- en betaalbevestiging. Dit betekent dat de bestelling zo snel mogelijk wordt verzonden en doorgaans is dit binnen 2 tot 5 werkdagen.

 

Fashionomi kan bestellingen annuleren als we, om welke reden dan ook, niet in staat zijn de bestelde producten te leveren. Je ontvangt van ons een bericht als je bestelling is geannuleerd. Binnen 2-4 werkdagen staat het volledige aankoopbedrag weer op je rekening.

 

Je bent niet gerechtigd om extra bedragen te claimen of om vergoeding te vragen voor verlies, kosten of schade (direct of indirect) of voor enig verlies van tijd of ongemak, dat het gevolg kan zijn van een dergelijke annulering.

 

Mocht een product ontbreken/ beschadigd zijn bij ontvangst van je bestelling, neem dan zo snel mogelijk (uiterlijk binnen 2 weken na ontvangst) contact met ons op via naomi@fashionomi.com met het ordernummer, de productnaam van het product dat je mist en wij zullen de geschikte oplossing vinden!

 

Fashionomi accepteert enkel betalingen via iDeal. Nadat de bestelling is geplaatst, sturen we je de factuur en orderbevestiging via e-mail.

 

 

Je bestelling wordt doorgaans binnen 1 werkdag opgestuurd. Het duurt gemiddeld 2 tot 5 werkdagen voordat de bestelling bij je wordt geleverd door DHL. M.U.V. custom producten, dit zijn altijd pre-orders en worden doorgaans binnen 10 dagen verzonden. 

Hey there! Ben je niet tevreden over je bestelling, dan mag je deze retourneren. Je hebt 14 dagen de tijd om je bestelling te retourneren. 

 

Ten eerste, check eerst wat voor item je hebt besteld. SALE-ITEMS & CUSTOM ITEMS KUNNEN NIET RETOUR! Items waarbij je een kortingscode kleiner dan 15% hebt gebruikt, vallen hier niet onder dus die mag je gewoon retour sturen.

 

BELANGRIJK! De items die worden geretourneerd moeten teruggestuurd worden met de originele labels eraan vast, de items dienen ONGEDRAGEN te zijn en ze mogen GEEN sporen bevatten van bijvoorbeeld make-up, parfum, deo, rook of dierenhaar. Dit checken we zorgvuldig!

Vervolgens stuur je ons een e-mail: naomi@fashionomi.com met 3 gegevens: je naam, ordernummer en de naam van het item dat je wilt retourneren. Je ontvangt een bevestiging van ons binnen 24 uur. Als je een bevestiging van ons hebt ontvangen en de retourvoorwaarden hebt gelezen, dan mag je je retour op eigen kosten terugsturen naar ons retouradres:

 

Fashionomi

Renesselaan 126

5035 BC Tilburg

Nederland
 

Indien je je totale bestelling retourneert, ontvang je het aankoopbedrag (incl. verzendkosten) terug (alleen geldig voor bestellingen binnen Nederland!). Als je gedeeltelijk je bestelling retourneert of als je buiten Nederland woont, dan worden de verzendkosten niet teruggestort. 

 

Stuur je bestelling altijd terug naar ons met een traceerbare verzendmethode. We zijn niet verantwoordelijk voor items die zoekraken en verzonden zijn zonder een Track&Trace-code. Je bent verantwoordelijk voor je retour pakket tot dat het ons adres heeft bereikt. Bewaar dus goed je Track&Trace-code tot je retour is verwerkt! Dit is namelijk je bewijs dat je het pakket daadwerkelijk hebt opgestuurd. Anders kunnen we je geld niet terugstorten.

 

Let op: Pakketten die worden gestuurd naar een Pakket-punt of verkeerd adres worden NIET door ons opgehaald. Check dus altijd goed het adres op je pakket voordat je het terugstuurt. Ook raden we PostNL aan als postbedrijf omdat zij altijd leveren aan huis en niet bij een Pakket-punt. Fashionomi behoudt het recht om retouren te weigeren indien deze niet voldoen aan onze retour voorwaarden.

1.INFORMATIE OVER DE VERKOPER VAN DE PRODUCTEN

VOF Fashionomi

Correspondentieadres:
Renesselaan 126
5035 BC Tilburg

naomi@fashionomi.com

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 74212575
Btw-identificatienummer: NL859811281

 

2. DEFINITIES
2.1. Voor de toepassing van deze algemene voorwaarden hebben de volgende termen de betekenis zoals hieronder vermeld:
VOF Fashionomi: de onderneming zoals beschreven in paragraaf 1; Koper: de natuurlijke of rechtspersoon die de producten van VOF Fashionomi bestelt via de website www.fashionomi.nl;
Partijen: VOF Fashionomi en de koper; Producten: kleding en toekomstige producten en diensten van VOF Fashionomi; Overeenkomst: de schriftelijk vastgelegde afspraken tussen VOF Fashionomi en de koper ten aanzien van de levering van de producten; Levering: het moment dat de koper of een derde die handelt namens de koper daadwerkelijk bezit neemt van en controle krijgt over de producten; Intellectuele eigendomsrechten: alle volledige, wereldwijde intellectuele eigendomsrechten en vergelijkbare aanverwante rechten in de ruimste zin van het woord, waaronder met name wordt verstaan – doch hiertoe niet is beperkt – het volgende (of aanspraken daarop): (1) handelsmerken (2) handelsnamen, (3) auteursrecht (4) rechten op tekeningen en/of modelrechten, (5) octrooien, (6) databaserechten, (7) knowhow en (8) domeinnamen, met inbegrip van eventuele toekomstige intellectuele eigendomsrechten, inclusief alle bevoegdheden die de betreffende nationale en internationale voorschriften daaraan kunnen toekennen;

 

3. TOEPASSELIJKHEID
3.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en leveringen van, overeenkomsten met en betalingen aan VOF Fashionomi
3.2. Door het plaatsen van een bestelling gaat de koper uitdrukkelijk akkoord met deze algemene voorwaarden.

4. BESTELLING EN LEVERING

4.1. Offertes van VOF Fashionomi kunnen enkel worden aanvaard zonder afwijkingen. Alle offertes van VOF Fashionomi, ongeacht of deze op basis van normale prijzen of speciale aanbiedingen zijn, blijven geldig zolang de voorraad strekt. De koper kan geen rechten ontlenen aan offertes van VOF Fashionomi

4.2. VOF Fashionomi zal niet gebonden zijn aan overduidelijke fouten of vergissingen in haar offertes.

4.3. De standaardmethode voor het vermelden van prijzen is in euro’s (€). De prijzen van de producten vermeld op de website van VOF Fashionomi zijn inclusief btw en overige overheidsheffingen en exclusief verzendkosten en/of andere transportkosten. Voordat de bestelling wordt voltooid, zal VOF Fashionomi de totale prijs die de koper moet betalen op haar website weergeven.

4.4. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt de koper een e-mail van VOF Fashionomi waarin de bestelde producten en het totale bedrag van de bestelling wordt vermeld inclusief btw en verzendkosten.

4.5. VOF Fashionomi heeft het recht zonder opgave van redenen bestellingen binnen één week na ontvangst te weigeren.

4.6. De producten worden geleverd op het door de koper opgegeven adres. 4.7. Een door VOF Fashionomi vermelde leveringsdeadline is slechts een indicatie, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk is overeengekomen dat de deadline definitief is. 4.8. Indien de koper meer dan één product heeft besteld, is VOF Fashionomi bevoegd de producten in delen te leveren en gerechtigd betaling te verlangen voor elke gedeeltelijke levering.

5. BETALING

5.1. VOF Fashionomi vereist betaling van de producten vooraf. Betaling dient uiterlijk 30 (dertig) dagen na levering van de producten te zijn geschied.

5.2. VOF Fashionomi heeft het recht de producten te leveren of te laten leveren onder rembours.

5.3. De koper zal in gebreke zijn enkel door het verstrijken van de betalingstermijn, zonder dat enige aanmaning, ingebreke stelling of rechterlijke tussenkomst is vereist.

5.4. Aan VOF Fashionomi zal boeterente zijn verschuldigd van 1% (één procent) van het factuurbedrag voor iedere maand dat de koper in gebreke van betaling blijft, waarbij een gedeelte van een maand geldt als een hele maand, dit alles onverminderd de rechten van VOF Fashionomi om onmiddellijke betaling van het gehele openstaande bedrag te verlangen en onverminderd alle overige rechten van VOF Fashionomi in die situatie.

5.5. De te maken incassokosten, zowel gerechtelijk als buitengerechtelijk, komen voor rekening van de koper, met inbegrip van de daadwerkelijk te maken kosten van rechtsbijstand en juridisch advies (inclusief de kosten van een advocaat, deurwaarder of andere derden).

 

6. PRIVACY VAN DE KOPER

6.1. VOF Fashionomi behandelt alle persoonsgegevens die zij ontvangt van de koper als persoonlijk en vertrouwelijk. VOF Fashionomi gebruikt de persoonsgegevens voor de uitvoering van de overeenkomst en de betaling en levering van de producten. VOF Fashionomi is ook bevoegd gebruik te maken van de persoonsgegevens voor haar eigen promotieactiviteiten, zoals de VOF Fashionomi-nieuwsbrief.

6.2. VOF Fashionomi zal de persoonsgegevens van de koper niet bekendmaken aan enige derden anders dan partijen betrokken bij de betaling en verzending van de producten.

7. HERROEPINGSRECHT

7.1. De koper heeft het recht de overeenkomst zonder opgave van redenen binnen 14 dagen na de dag van levering van de producten te herroepen.

7.2. Als de koper gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht, mag de koper de producten enkel uitpakken of gebruiken voor zover noodzakelijk om te beoordelen of hij of zij het product wil behouden. Gedurende deze periode zal de koper zorgvuldig omgaan met de producten en het verpakkingsmateriaal. De koper dient de producten met alle geleverde toebehoren en, voor zover mogelijk, in de originele verpakking te retourneren.

7.3. Indien de koper gebruikmaakt van het herroepingsrecht, zal VOF Fashionomi de aanschafprijs binnen 10 (tien) dagen na ontvangst van de producten restitueren.

7.4. Ingeval de koper niet handelt in overeenstemming met paragraaf 7.2., of indien het prijskaartje is verwijderd of de producten anderszins niet in de oorspronkelijke staat worden geretourneerd, is VOF Fashionomi niet gehouden de aanschafprijs aan de koper te restitueren.

8. GEBREKKIGE PRODUCTEN

8.1. Ingeval de producten niet voldoen aan de redelijke vereisten van de producten, moet de koper dit onverwijld bij VOF Fashionomi melden, doch in geen geval later dan 10 (tien) kalenderdagen na de levering van de producten. Indien de koper niet voldoet aan de bepalingen van deze paragraaf, komt enig recht op terugvordering en/of enige andere mogelijke schadevergoedingsclaim te vervallen.

8.2. Het feit dat een product gebreken vertoont, geeft de koper in geen enkel geval het recht om betaling op te schorten of om dit te verrekenen met het te betalen factuurbedrag voor enige andere producten die aan de koper zijn geleverd.

9. BEHOUD VAN RECHTEN

9.1. Alle aan de koper geleverde artikelen blijven eigendom van VOF Fashionomi totdat alle door de koper verschuldigde bedragen voor de geleverde of te leveren producten, alsmede alle andere bedragen die de koper is verschuldigd als gevolg van wanbetaling, volledig zijn betaald.

9.2. Zo lang het eigendom van de producten niet is overgegaan op de koper, is de koper niet bevoegd de producten in onderpand te geven of enige derde er rechten op te verlenen.

9.3. Zonder afbreuk te doen aan enige bevoegdheden heeft VOF Fashionomi het recht, zo lang als enige verschuldigde bedragen, waaronder in ieder geval begrepen bedragen die voortvloeien uit leveringen, niet zijn betaald, de geleverde artikelen terug te nemen/op te halen.

10. AANSPRAKELIJKHEID

10.1. In alle gevallen ontstaat aansprakelijkheid van VOF Fashionomi ten gevolge van het toerekenbaar tekortschieten in de uitvoering van de overeenkomst slechts indien de koper VOF Fashionomi op rechtsgeldige wijze schriftelijk in gebreke stelt met inachtneming van een redelijke herstelperiode en indien VOF Fashionomi na die periode toerekenbaar tekort blijft schieten in het nakomen van haar verplichtingen. De ingebrekestelling dient een zo volledig en gedetailleerd mogelijke beschrijving van de tekortkoming te bevatten om VOF Fashionomiin staat te stellen adequaat te reageren.

10.2. VOF Fashionomi is uitsluitend aansprakelijk voor verliezen die rechtstreeks voortvloeien uit voorzienbare en vermijdbare tekortkomingen die haar zijn te verwijten en die rechtstreeks verband houden met de productie en levering van de producten.

10.3. Elke verplichting tot het betalen van schadevergoeding, op welke grond dan ook, is te allen tijde beperkt tot de prijs van het product.

10.4. Indien en voor zover uitkering of betaling onder de voorwaarden van voorgaande paragraaf, om welke reden dan ook, niet van toepassing is, zal enige verplichting (juridisch of anderszins) van VOF Fashionomi tot betaling van een vergoeding zijn beperkt tot de waarde van de betreffende bestelling. 

11. RISICO

11.1. Het risico van – onder meer – verlies of diefstal van of schade aan de producten gaat over op de koper op het moment dat de koper, of iemand die handelt namens de koper, deze daadwerkelijk in bezit krijgt.

12. OVERMACHT

12.1. Als VOF Fashionomi tekortschiet in enige verplichting jegens de koper, kan een dergelijke tekortkoming VOF Fashionomi niet worden aangerekend ingeval van overmacht zoals bedoeld in artikel 6:75 van het Burgerlijk Wetboek.

12.2. Overmacht omvat (maar is uitdrukkelijk niet beperkt tot) brand, storingen, stakingen georganiseerd door een erkende bond en handelingen of het uitblijven hiervan van overheden, inclusief gemeenten (zoals importbeperkingen).

12.3. Alle bepalingen van deze paragraaf zijn van overeenkomstige toepassing op de overmacht van de leveranciers van VOF Fashionomi en/of enige derden die zijn betrokken bij de productie en de levering van de producten. Alle gevallen van uitblijvende en/of late en/of gebrekkige uitvoering door de in deze bepaling genoemde partijen zal worden beschouwd als overmacht van VOF Fashionomi

13. INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN

13.1. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de producten, alsmede alle andere documenten en materialen geleverd door VOF Fashionomi, zijn uitsluitend in handen van VOF Fashionomi. De koper verkrijgt geen enkele (gebruiks)rechten en/of andere bevoegdheden.

13.2. De koper verklaart op geen enkele wijze inbreuk te maken op de intellectuele eigendomsrechten van VOF Fashionomi of deze rechten ongeldig te maken en/of het eigendom van deze rechten in gevaar te brengen.

14. OVERIG

14.1. De algemene voorwaarden van de koper, ongeacht de naamgeving en vorm hiervan, worden uitdrukkelijk uitgesloten, tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

14.2. Aanpassingen op deze algemene voorwaarden worden slechts van kracht indien de partijen hier schriftelijk mee instemmen.

14.3. De nietigheid van enige bepaling van deze algemene voorwaarden zal niet de nietigheid van de gehele algemene voorwaarden tot gevolg hebben. In het geval enige bepaling nietig is, zullen de partijen deze in samenspraak vervangen door een rechtsgeldige bepaling op een zodanige wijze dat de strekking van deze algemene voorwaarden van kracht blijft.

15. KLACHTEN, VRAGEN OF OPMERKINGEN

15.1. Ingeval de koper een klacht, vragen over deze algemene voorwaarden en/of andere opmerkingen heeft, kan de koper contact opnemen met VOF Fashionomi via de contactgegevens vermeld in paragraaf 1 van deze algemene voorwaarden. De koper kan VOF Fashionomibereiken via e-mail, per telefoon of per brief.

15.2. Indien de koper een klacht heeft, zal VOF Fashionomicontact opnemen met de koper binnen 10 (tien) werkdagen na de ontvangst van de klacht. In alle andere gevallen kan VOF Fashionomi besluiten – maar is hiertoe niet verplicht – om contact op te nemen met de koper.

16. RECHTSKEUZE EN FORUM

16.1. Op deze algemene voorwaarden en enige overeenkomsten die daarmee verband houden is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

16.2. Alle geschillen tussen partijen voortvloeiend uit of anderszins verband houdend met overeenkomsten of deze algemene voorwaarden zullen zo veel mogelijk in overleg worden opgelost. Elk geschil dat niet door de partijen wordt opgelost, zal worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam, tenzij VOF Fashionomi besluit gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de koper bij de bevoegde rechter in een andere staat of plaats van vestiging